Urgjentisht, mikut tuaj të ngushtë duhet t’i thoni këto pesë të vërtetat - AlpeGossip
Urgjentisht, mikut tuaj të ngushtë duhet t’i thoni këto pesë të vërtetat

Urgjentisht, mikut tuaj të ngushtë duhet t’i thoni këto pesë të vërtetat

Ndonjëherë ne gënjejmë njerëzit që kemi pranë, jo sepse nuk i respektojmë, por sepse përpiqemi t’i mbrojmë ata nga e vërteta që mund t’i lëndojë.
Sidoqoftë, ka disa të vërteta për të cilat duhet të flisni gjithmonë, sepse mbajtja e heshtjes në situata të tilla mund të çojë në probleme më të mëdha.
Bright Side ka analizuar rekomandimet e bëra nga psikologët dhe ka dalë me një listë të gjërave të pakëndshme që ju duhet të informoni miqtë tuaj të ngushtë. Sipas intv.al janë pikërsisht këto:
1. Duhet t’i thoni nëse mban aromë të keqe
Nëse një person mban erë të keqe, njerëzit rreth tyre do t’i trajtojnë me neveri, por asnjëri prej tyre nuk do t’i tregojë të vërtetën. Edhe pse duket si situatë e sikletshme, duhet ta vininë dijeni që të marrë masa, për të ndryshuar.
Nëse mendoni se një person i dashur ka një aromë të keqe duhet ta informoni këtë person rreth çështjes.
2. Duhet t’i thoni se ka marrë disa kg më tepër
Nëse dikush pranë jush ka filluar të shtojë peshë si një i çmendur, kjo mund të jetë për shkak të dietës apo sëmundjes. Pavarësisht se cila është arsyeja, ky person mund ta neglizhojë faktin se po shkon drejt mbipeshës. Ju nuk duhet të kritikoni një person për këtë çështje. Megjithatë, është e rëndësishme t’i informoni ato për vëzhgimet tuaja. Mund t’ja thoni edhe në këtë mënyrë: “Mendoj që të dy kemi filluar të shtojmë në peshë, le të përpiqemi të shohim si mund ta rregullojmë”.
3. Duhet t’i thoni se po shpenzojnë para më shumë se duhet
Përveç të drejtave të një individi, anëtarët e familjes gjithashtu kanë detyra dhe përgjegjësi. Për shembull, sipas intv.al nëse një partner vazhdon të shpenzojë të gjitha paratë e veta për nevojat dhe dëshirat e veta, ndërsa partneri i tyre është kundër tij, atëherë ky është një problem që duhet diskutuar.
Psikologët rekomandojnë ndarjen e detyrave financiare dhe diskutimin e të gjitha blerjeve të mëdha së bashku. Për fat të keq, mbajtja e heshtur në këtë rast mund të jetë një nga arsyet për një falimentim të ardhshëm.
4. Duhet t’i thoni se ju nuk keni më të njëjtat interesa
Sipas psikologëve është më mirë që gradualisht të filloni t’i tregoni mikut tuaj të ngushtë preferencat tuaja të vërteta. Me fjalë të tjera, ka një shans të madh që ju të jetoni një jetë që nuk jeni të kënaqur, duke i kushtuar vëmendje gjërave për të cilat nuk jeni të interesuar.
5. Duhet t’i thoni se nuk dëshironi të keni fëmijë
Të gjithë kemi plane të ndryshme për jetën tonë dhe është në rregull nëse nuk përputhen me miqtë tanë të ngushtë. Sidoqoftë, do të ishte e drejtë t’u tregoje atyre parimet e jetës suaj në fillim, për të mos u dhënë atyre shpresë të rreme.