ZBULONI NËSE I PËRKISNI KËTIJ GRUPI/ Pesë zakonet e njerëzve shumë inteligjent – AlpeGossip
ZBULONI NËSE I PËRKISNI KËTIJ GRUPI/ Pesë zakonet e njerëzve shumë inteligjent

ZBULONI NËSE I PËRKISNI KËTIJ GRUPI/ Pesë zakonet e njerëzve shumë inteligjent

1. Ata i vendosin gjërat në dyshim

Njerëzit inteligjentë nuk pranojnë të besojnë gjithçka që dëgjojnë ose lexojnë. Ata vazhdimisht vënë në dyshim besimet, idetë, traditën – gjithçka që mund të ketë një anë të dytë, si çdo medalje. Ata janë në gjendje të shohin përmes gënjeshtrave dhe zbukurimeve për të kuptuar se çfarë po ndodh vërtet rreth tyre. Ata u qëndrojnë besnikë besimeve të tyre dhe ndjekin rrugën e tyre në jetë, duke zhvilluar pa ndalim sesin e vetëkritikës.

2. Ata nuk kanë idhuj

Një person shumë inteligjent nuk ka një udhëheqës, një mjeshtër ose një idhull. Ata mund të frymëzohen nga puna e të tjerëve, por e dinë që duke punuar fort, duke zgjeruar njohuritë e tyre dhe duke kërkuar përgjigje, ata do të jenë në gjendje të gjejnë të gjitha njohuritë që kërkojnë vetë. Ata e kuptojnë vlerën e mësuesve, por e shohin veten si gurun e tyre personal, me mençurinë dhe forcën që u duhet në jetë.

3. Ata i kthejnë mendimet e tyre në veprime

Një person shumë inteligjent e di se mendimet dhe idetë e tij ose të saj do të thonë pak nëse ai ose ajo nuk është i/e gatshëm të veprojë mbi to. Ata vazhdimisht krijojnë plane për të arritur qëllimet e tyre. Ata jo vetëm mësojnë, por i aplikojnë njohuritë e tyre sa herë që është e mundur. Ata nuk kanë frikë të ndajnë njohuritë e tyre dhe idetë e tyre me të tjerët.

4. Ata nuk reshtin së mësuari

Njerëzit me inteligjencë të lartë nuk janë kurrë të kënaqur. Ata vazhdimisht dëshirojnë të mësojnë më shumë, të shohin më shumë dhe të bëjnë më shumë. Ata nuk duan vetëm të nxënë, por gjithashtu dëshirojnë aventura. Ata përpiqen të përjetojnë me të vërtetë botën rreth tyre. Njerëzit shumë inteligjentë nuk reshtin së zgjeruari mendjet e tyre dhe së angazhuari në biseda inteligjente me të tjerët. Ata kanë një magjepsje të vërtetë me dijen dhe kurrë nuk e lejojnë veten të jenë “përmbajtje e thjeshtë”. Ata e dinë se njohuria është fuqi.

5. Ata reflektojnë

Mund të duket se njerëzit shumë inteligjentë vetëm mësojnë dhe ecin përpara, por e vërteta është se ata e dinë kur kanë nevojë për reflektim dhe vlerësim të njohurive të tyre. Ata shpenzojnë shumë kohë vetëm me mendimet e tyre, duke planifikuar në heshtje. Njerëzit shumë inteligjentë e dinë se është e rëndësishme të largohesh nga ngutja dhe nxitja një herë në kaq kohë për të ringjallur mendjen, trupin dhe shpirtin. Ata e dinë se vetëpranimi dhe vetë-paqja janë çelësi i lumturisë.