ZHYSNI MAJAT E GISHTAVE NË UJË/ Ja sekreti që do të zbuloni – AlpeGossip
ZHYSNI MAJAT E GISHTAVE NË UJË/ Ja sekreti që do të zbuloni

ZHYSNI MAJAT E GISHTAVE NË UJË/ Ja sekreti që do të zbuloni

Nëse majat e gishtave bëhen të bardhë apo të kaltër, atëherë keni problem me qarkullimin e gjakut.

Majat e gishtave kanë një rol të rëndësshëm në shëndetin tonë. Përmes ngjyrës së majave të tyre në jemi në gjendje të mësojmë në lidhje me qarkullimin e gjakut, shkruan Living.

Për të mësuar më shumë rreth këtij detaji mjafto të keni një gotë me ujë shymë të ftohtë, dhe në të për 30 sekonda zhytni majat e gishtave. Pas 30 sekondave do të keni shenjën e qartë a jeni të shëndetshëm apo keni problem shëndetësor.

Nëse majat e gishtave bëhen të bardhë apo të kaltër, atëherë keni problem me qarkullimin e gjakut. Ndryshimi i konsiderueshëm i temperaturës (apo stresi) mund të shkaktojë ngërçe të enëve të gjakut, të cilat dërgojnë gjak deri te gishtat, hunda apo veshët.

Si rezultat i kësaj, këto pjesë të trupit nuk furnizohen mjaftueshëm me gjak dhe mund të mpihen.

Probleme me qarkullimin e gjakut mund të shkaktojë koagulimi i gjakut, i cili mund të jetë shumë i rrezikshëm, sepse, nëse zbërthehet, mund të arrijë deri te zemra apo mushkëritë dhe shkaktojë potencialisht vdekje, obezitet apo diabet.