A I KENI KËTO SHENJA NË THONJ? Nëse po, ja cili rrezik ju paraqitet – AlpeGossip
A I KENI KËTO SHENJA NË THONJ? Nëse po, ja cili rrezik ju paraqitet

A I KENI KËTO SHENJA NË THONJ? Nëse po, ja cili rrezik ju paraqitet

Simptomat e diabetit të tipit 2 përfshijnë humbjen drastike të peshës, ndjenjën e lodhjes së vazhdueshme dhe shkuarjen shpesh në tualet.

Por, ju gjithashtu rrezikoheni niveli i sheqerit të lartë nga një shenjë tjetër paralajmëruese në gishtat tuaj, të cilën nuk duhet injoruar, transmeton lajmi.net.

Ju mund të jeni në rrezik nga simptomat e diabetit nëse keni thonj me shenja.

Simptoma ndryshe njihet edhe si linjat “Beau”, të cilat si shtrihen nga njëra anë e thoit te pjesa tjetër e tij.

Ato shkaktohen nga gjendja e zakonshme shëndetësore për shkak të prishjes së sipërfaqes së thonjve.

“Gjendje të tjera që shkaktojnë këto linja  janë sëmundjet që shkaktojnë temperaturë të lartë, siç janë fruthi, shyta, ethet, sëmundjet vaskulare, pneumonia, diabeti i pakontrolluar dhe mungesa e zinkut”, sipas NHS.

Simptoma gjithashtu mund të shkaktohet nga sëmundja e mëlçisë.