DUHET TI DINI! Ja lista e ilaçeve që dëmtojnë rëndë trurin dhe kujtesën – AlpeGossip
DUHET TI DINI! Ja lista e ilaçeve që dëmtojnë rëndë trurin dhe kujtesën

DUHET TI DINI! Ja lista e ilaçeve që dëmtojnë rëndë trurin dhe kujtesën

Efektet anësore që vijnë si pasojë  e mediamanetve që marrim përgjatë jetës sonë, janë të shumta.

Por më të rënda janë ato që vijnë nga këto lloj  ilaçesh, që duhet t;’i dini dhë të mundoheni t’i shmangni sa më shumë të jetë e mundur.

Qetësuesit dhe Ilaçet e Gjumit

Është vërtetuar nga raste të shumta që pilulat e gjumit mund të shkaktojnë humbje të kujtesës. Ambien është një nga ilaçet më të përdorura që shkakton këtë problem madje është quajtur edhe “ilaçi i harresës”.

Mjekimet me Statina

Ilaçet më të këqija për trurin janë barnat statine të cilat përdoren për uljen e niveleve të kolesterolit.

Mjekimet me Ilaçet ANTI

Antihistaminikët, antibiotikët, antihipertensivët, ilaçetet kundër depresionit, antipsikotikët, antispasmodikët dhe të gjitha medikamentet e tjera që fillojnë me ANTI-ndikojnë në nivelet e acetilkolinës.

20 Ilaçet me efekt anësor Humbjen e Kujtesës

Antidepresantët triciklik

• Ilaçet e tensionit të lartë •

Metildopa •

Mjekimet kundër dhimbjeve me përmbajtje heroine, kodeine, morfine

• Ilaçet e kemioterapisë

• Interferonet

• Antipsikotikë si Haldol ose Mellaril

• Epileptikët si Fenitoin ose Dilantin

• Ilaçet e ankthit si Seconal, Phenobarbital, Amytal, Nembutal

• Antihistaminikët

• Quinidine

• Beta Bllokuesit sidomos për glaukomën

• Antibiotikët

• Naproxen

• Litium

• Steroidet

• Insulina

• Pilula gjumi si Sonata, Ambien, Lunesta

• Ilaçet e Parkinsonit si glikopirrolat, skopolamina, atropina

• Ilaçet qetësuese si benzodiazepinat Ativan, Dalmane, Valium, Xanax.

Sipas Mount Sinai School of Medicine në SHBA, këto janë 20 barnat që dihen që shkaktojnë humbje të kujtesës.