E DINIT EDHE KËTË PËR "SHTATORIN": 5 gjërat që karakterizojnë emrin e këtij muaji - AlpeGossip
E DINIT EDHE KËTË PËR “SHTATORIN”: 5 gjërat që karakterizojnë emrin e këtij muaji

E DINIT EDHE KËTË PËR “SHTATORIN”: 5 gjërat që karakterizojnë emrin e këtij muaji

Meqë muaji gusht ka përfunduar, më poshtë mund t’i shihni disa fakte të muajit të tanishëm, shtator. Shtatori ishte emri më unik që i ishte dhënë një vajzeje në SHBA vitin e kaluar. Sipas shkrimtarit të shekullit të 17-të, Richard Saunders, shegët dhe qumështi i dhisë janë të mira për tu ngrënë në shtator. Sipas një studimi të SHBA-së, fëmijët e lindur në shtator rriten më shumë se të tjerët. Sipas Zyrës për Statistikat Kombëtare, 26 shtatori është ditëlindja më e zakonshme për njerëzit anglezë dhe të Uellsit të lindur në 20 vitet e fundit. Shekspiri nuk përmendte kurrë shtatorin.