Gjermanët në “shok”, i mituri afgan përdhunon shokun e klasës por i shpëton ligjit – AlpeGossip
Gjermanët në “shok”, i mituri afgan përdhunon shokun e klasës por i shpëton ligjit

Gjermanët në “shok”, i mituri afgan përdhunon shokun e klasës por i shpëton ligjit

Media dhe publiku gjerman janë të zemëruar nga një rast i çuditshëm i brutalitetit të të miturve, në të cilin një djalë nga Afganistani abuzoi seksualisht dhe përdhunoi shokun e klasës nga një shkollë fillore në Berlin.

Sipas gazetës gjermane “Berliner Zeitung”,  ngjarja e rëndë u regjistrua kur një klasë nga një shkollë fillore në Berlin shkoi në një udhëtim në një kështjellë në Nordëestuckermark, në Gjermaninë verilindore.

Gjatë udhëtimit, shkelësit thuhet se në mënyrë të përsëritur i thanë djalit 10 vjeçar: “Ëe f*** you today.”

Viktima ishte me sa duket shumë i frikësuar për të kërkuar mbrojtje nga mësuesit e tij dhe në mbrëmjen e së njëjtës ditë, tre djemtë e mitur e bënë realitet kërcënimin e tyre.

Një djalë afgan dhe një irakian të moshës 11 vjeç mbështetën shokun e tyre të klasës, ndërsa 10 vjeçari afgan abuzoi seksualisht dhe përdhunoi bashkëmoshatarin e tij.

Dy shokë të tjerë të klasës dëshmuan për ngjarjen, por nuk i bënë mësuesit dhe asistentët e tyre të vetëdijshëm për atë që kishte ndodhur.

Vetëm një javë e gjysmë më vonë, një mik i viktimës i tha një punonjësi social në shkollë për përdhunimin.

Prindërit dhe stafi u njoftuan menjëherë dhe të dy bashkëpunëtorët e agresorit u transferuan në një shkollë tjetër.

Përdhunuesi, i cili gjithashtu thuhet se ka jetuar në Iran, do të marrë një “vlerësim psikologjik”.

Një zëdhënëse e Administratës së Shkollës së Berlinit pohoi se autoritetet “duan të shterojnë të gjitha mundësitë ligjore që  ai të mos ndjek shkollën e rregullt, por shkollim të posaçëm”.

Policia tha se tre autorët do të shpëtojnë nga dënimi ligjor, sepse në Gjermani asnjë person nuk mund të gjykohet për një vepër penale të kryer nën moshën 14 vjeçare.

Origjina e viktimës nuk është detajuar; është gjithashtu e paqartë nëse përdhunuesi ishte një refugjat ose ishte nga një familje refugjate.

Historia ka ngjallur një furi reagimesh në mediat sociale gjermane, duke bërë që shumë njerëz të ndalin zemërimin e tyre ndaj politikës së emigracionit në Gjermani.

“Kjo mund të ndodhë për çdo fëmijë vetëm për shkak të Merkelit që ndjek një politikë të tillë azili dhe merr të gjithë emigrantët”, shkroi në tëitter një përdorues që e identifikon veten si EricHaamkens.