“KAM KALUAR SHUMË KOHË NË FILLIM…”/ Jona Spahiu flet për mëmësinë dhe i frymëzon të gjitha mamatë me këtë shkrim (FOTOT) – AlpeGossip
“KAM KALUAR SHUMË KOHË NË FILLIM…”/ Jona Spahiu flet për mëmësinë dhe i frymëzon të gjitha mamatë me këtë shkrim (FOTOT)

“KAM KALUAR SHUMË KOHË NË FILLIM…”/ Jona Spahiu flet për mëmësinë dhe i frymëzon të gjitha mamatë me këtë shkrim (FOTOT)

Teksa Raiden rritet dita ditës, Jona Spahiu ka zgjedhur që me postimin e fundit të flasë më shumë për mëmësinë dhe gjithcka është përpjekur të arrijë teksa i biri është rritur së bashku me të.

“Kam kaluar shumë kohë në fillim të mëmësisë duke ndjekur ekuilibrin. Midis nënës, punës, vetëkujdesit, kujdesit për të tjerët … është e vështirë, e lodhshme, nuk është kurrë aq mirë, por ajo që kam mësuar është ekuilibri nuk është ajo që më bën një nënë të mirë ose një shef të mirë, ose një mik të mirë. Bilanci nuk është qëllimi, sepse askush prej nesh nuk është duke ia dalë me pesha të barabarta. Qëllimi është të ndihemi të lirë, të lirë për prindërit pa rregulla, të lirë për të punuar dhe ëndërruar pa i dhënë justifikime vetes. Të lirë për stërvitje ose për të bërë një banjë ose udhëtime. Të lirë të duash partnerin tënd në një mënyrë që të bën të ndihesh sikur çdo version i vetes tënde pranohet. Të lirë për të festuar pikërisht gratë që dëshironi të jeni, përkundër asaj që të tjerët duan që ju të jeni. Kjo është ajo që na bën më të mirët në cilin do rol që zgjedhim për veten tonë, sepse ato janë tonat. Ne jemi të aftë për kaq shumë role, për kaq shumë tituj, për kaq shumë ëndrra dhe kjo nuk kërkon ekuilibër, përkundrazi, kërkon lirinë për të besuar se mundemi, në mënyrë të papërsosur dhe të paekuilibruar”, ka shkruar Spahiu krah fotove ku duket e gjithë shtëpia e zbukuruar në festën e ditëlindjes së Raiden.

Gjatë intervistave të ndryshme, Jona ka treguar se është ndjerë mjaft mirë gjatë kësaj periudhe dhe se vendimi për t’u larguar nga ekrani, ndonëse jo përgjithmonë ka ardhur natyrshëm pasi tashmë moderatorja ka pasur arsye më të mëdha për të qenë më e lumtur dhe për t’u ndjerë më e plotësuar.

View this post on Instagram

I spent a lot of time at the start of motherhood chasing balance. Between mothering, working, self caring, caring for others…Its hard, its tiring, its never good enough, but what I learned is balance isnt what makes me a good mom or a good boss, or a good friend. Balance isnt the goal, because none of us are doing the juggle with equal weights. The goal is feeling free, free to parent without rules, free to work and dream without placing excuses on ourselves. Free to workout or take a bath or travel without guilt. Free to love your partner in a way that makes you feel like every version of yourself is accepted. Free to celebrate exactly the women you want to be, vs the one others want you to be… Thats what makes us the best at whatever roles we choose for ourselves, because they are ours. We are capable of so many roles, of so many titles, of so many dreams and it doesnt require balance, rather, it requires the freedom to believe we can, imperfectly and imbalanced.

A post shared by Jona Spahiu (@jonaspahiuu) on