KENI KËTO PIKA TË KUQE NË LËKURË? Kujdes, është shenja e re e COVID-19 – AlpeGossip
KENI KËTO PIKA TË KUQE NË LËKURË? Kujdes, është shenja e re e COVID-19

KENI KËTO PIKA TË KUQE NË LËKURË? Kujdes, është shenja e re e COVID-19

Simptomat e zakonshme të koronavirusit tani dihet se janë ethet, temperatura e lartë dhe kolla e vazhdueshme.

Sipas mjekëve, kushdo që kollitet më shumë se zakonisht për një kohë të gjatë gjatë një ore, ose nëse ka pasur të paktën tre episode të gjata të kollitjes çdo 24 orë, duhet të izolohet.

Por gazeta britanike Express shkruan se ne mund të jemi të infektuar nga koronavirusi edhe nëse shohim se në lëkurën tonë janë shfaqur disa pika të kuqe të cilat me kalimin e kohës acarohen dhe japin djegie.

Po sipas gazetës, dermatologët besojnë se zhvillimi i plagëve të dhimbshme dhe shenjave të kuqe mund të lidhet me koronavirusin.

Express shkruan se më shumë se 400 dermatologë kanë dëshmuar se këto shenja dalin te pacientët me Covid-19.

Shkencëtarët kanë paralajmëruar publikun dhe mjekët se duhet t’i kushtojnë më shumë rëndësi pacientëve që kanë këto simptoma në lëkurë.