KUJDES! Sipas ekspertëve, ja pse nuk duhet ta fshini kurrë fytyrën me peshqir? – AlpeGossip
KUJDES! Sipas ekspertëve, ja pse nuk duhet ta fshini kurrë fytyrën me peshqir?

KUJDES! Sipas ekspertëve, ja pse nuk duhet ta fshini kurrë fytyrën me peshqir?

Ju mund të mendoni se tualeti është objekti me shumë mikrobe në shtëpinë tuaj, por nuk është kështu. Në fakt, janë peshqirët që janë të mbushur me shumë baktere, dhe nëse po përdorni për të fshirë fytyrën, ju mund të jeni duke i bërë dëm suaj.

nëse tharja e fytyrës me një peshqir duket si gjë më logjike për të bërë, në të vërtetë, të jetë më shumë dëm sesa mirë.

“Bright Side” tregon arsyet pse nuk duhet t’i përdorni më peshqirët dhe çfarë të zgjidhni në vend të tyre.

Mund t’ju puçrra.

Tharja shumë e fytyrës me të njëjtin peshqir që përdorni për të therë trupin të dëmtojë lëkurën më sesa mendoni. Peshqirët janë kurthe të shkëlqyera për bakteret, sepse ata zakonisht mbajmë në tualet, ku ajri është i lagësht dhe ku kohet një mjedis i krijuar për aty e baktereve.

Kur fërkoni peshqirin në fytyrë, po i kaloni të gjitha këto baktere direkt në lëkurën tuaj, gjë që përfundimisht mund të çojë në bllokimin e poreve. Edhe nëse jeni duke qenë një peshqir të veçantë për fytyrën, ka të bëjë që nuk po e lani çdo ditë, dhe bakteret e padëshiruara përsëri mund të largohen për në lëkurën tuaj.

Lëkura juaj mund të plaket më shpejt.

Peshqirë prej lecke shumë të theksuar për fytyrën, dhe përdorimin e tire e bën atë të prekshme nga ndjenjat dhe rrudhat. Sa më shumë që lani peshqirët, copa e ti mund të bëhet kjo duke u ashpërsuar lëkurën tuaj.

Mund të irritojë lëkurën.

Nëse keni lëkurë të ndjeshme, të peshqirëve nuk është më i mirë për të tharë fytyrën. Për shkak se shumica e pëlhurave të peshqirëve mund të gjithë shumë të ashpër, fshirja e fytyrës me të mund të rezultojë në skuqje dhe acarim të lëkurës.

Mund ta lëkurën të yndyrshme.

Mund të tingëllojë kontradiktore, por tharja e saj në fakt mund ta bëjë atë më të yndyrshme.

Meqenëse peshqirët të heqin vajrat natyralë, lëkura ka nevojë të qëndrojë e brendshme, gjëndrat dhjamore nënësenë e lëkurës që duhet të prodhojnë më shumë për të ekuilibruar tharjen, e cila do të rezultojë në lëkurën e tepërt të yndyrshme.

Si ta thani fytyrën pa peshqir

Në vend që të prekni fytyrën me një peshqir, të bëni me një vete. Tharja në ajër është më higjienike dhe e butë për lëkurën, dhe kërkon më shumë kohë, lëkura do t’ju falënderojë për këtë.

Lani fytyrën si.
Lëreni lëkurën të thahet natyrshëm.
Vendosni kremin tuaj hidratues të preferuar.