MOS U MASHTRONI/ Ja si të kuptoni nëse dikush po iu gënjen – AlpeGossip
MOS U MASHTRONI/ Ja si të kuptoni nëse dikush po iu gënjen

MOS U MASHTRONI/ Ja si të kuptoni nëse dikush po iu gënjen

Njerëzit të cilët ndryshojnë shpejt pozicionin e kokës

Nëse shihni dikë të bëjë një lëvizje të papritur të kokës kur i bëni një pyetje të drejtpërdrejtë, mund të gënjejnë për diçka.

Frymëmarrja e tyre mund të ndryshojë

Kur dikush gënjen, ata mund të fillojnë të marrin frymë rëndë. Trupi juaj përjeton këto lloj ndryshimesh kur jeni nervozë dhe ndjeheni të tensionuar – kur gënjeni.

Ata mund të përsërisin fjalët ose frazat

Kjo ndodh sepse ata po përpiqen t’ju bindin ju dhe veten për diçka. Ata po përpiqen të vërtetojnë gënjeshtrën në mendjen e tyre.

Ata mund të ofrojnë shumë informacione

Kur dikush jep shumë informacion dhe veçanërisht një tejkalim i detajeve, ekziston një probabilitet shumë i lartë që ai/ajo nuk po ju thotë të vërtetën. Gënjeshtarët shpesh flasin shumë, sepse shpresojnë se, me gjitha bisedat e tyre dhe hapjen e dukshme, të tjerët do t’i besojnë.

Ata mund të prekin ose mbulojnë gojën e tyre

Një shenjë paralajmëruese e gënjeshtrës është se një person automatikisht do t’i vendosë duart mbi gojën kur nuk duan të merren me një çështje apo të përgjigjen në një pyetje.

Ata janë të prirur të zvarrisin këmbët

Zvarritja e këmbëve ju tregon se gënjeshtari potencial nuk ndihet rehat dhe është nervoz. Gjithashtu ju tregon se ai/ajo dëshiron të largohet nga situata.

E kanë të vështirë që të flasin

Nëse e keni parë ndonjëherë marrjen në pyetje të një të dyshuari që është fajtor, shpesh vini re se e ka gjithnjë e më të vështirë që të flasë. Kjo ndodh sepse sistemi nervor automatik zvogëlon rrjedhën e pështymës gjatë kohëve të stresit, e cila than mukozën e gojës.

Ata mund të shohin drejt e në sy pa ndonjë të keq

Kur njerëzit gënjejnë, është e zakonshme që ata të thyejnë kontaktin me sy, por gënjeshtari mund të shkojë milje shtesë për të mbajtur kontaktin me sy në përpjekje për të kontrolluar dhe manipuluar ju.