PËR TË GJITHË ADHURUESIT E BULMETIT/ Ushqimi që ju ndihmon të jetoni më gjatë – AlpeGossip
PËR TË GJITHË ADHURUESIT E BULMETIT/ Ushqimi që ju ndihmon të jetoni më gjatë

PËR TË GJITHË ADHURUESIT E BULMETIT/ Ushqimi që ju ndihmon të jetoni më gjatë

Ekzistojnë lloj- lloj tezash, që lidhen me konsumin ose jo  të produkteve të bulmetit. Ama në këtë artikull po ndajmë një lajm të mirë me të gjithë adhuruesit e këyre produkteve.

Sipas një studimi të kryer së fundmi, konsumimi i djathit, gjalpit dhe i produkteve të tjera të këtij lloji ul rrezikun e prekjes nga sëmundjet kardiovaskulare.

Me pak fjalë, më shumë djathë do të thotë një zemër më e shëndetshme dhe një jetë më e gjatë!

Për të arritur në këtë përfundim u morën në shqyrtim individë nga mosha 35 deri në 70 vjeç 21 vende të ndryshme të botës. Rezultatet treguan se individët që kishin konsumuar nënprodukte të qumështit gjatë jetës së tyre kishin një zemër më të fortë se ata që i kishin evituar këto produkte nga dieta.

 

Fantastike!

Ama gjithashtu duhet thënë se sipas studiuesve rezultatet më të mira u panë tek ata njerëz të cilët kishin preferuar të kosumonin produkte më qumësht të pasterizuar.

Kështu që, nëse herës tjetër që do të shkoni në market do të keni mëdyshje nëse duhet mbushur apo jo karroca plot e per plot me djathë silli ndërmend këtë artilkull. Pastaj blini me shumicë djathë të bërë me qumësht të pasterizuar.