REZULTATET E STUDIMIT/ Një filxhan kafe rrit rrezikun për foshnje të parakohshme – AlpeGossip
REZULTATET E STUDIMIT/ Një filxhan kafe rrit rrezikun për foshnje të parakohshme

REZULTATET E STUDIMIT/ Një filxhan kafe rrit rrezikun për foshnje të parakohshme

Gratë që pinë kafeinë gjatë shtatzënisë kanë më shumë gjasa të kenë foshne të lindura para kohe.

Një studim i ri, i botuar në American Journal of Nutrition Clinical, shqyrtoi 941 lindje në Irlandë me gra që pinin kafe dhe ato që pinin çaj.

Rezultatet ishin të habitshme: Çdo 100 miligramë shtesë e kafeinës e ulë çdo ditë peshën e fëmijës dhe kjo rrezikon që fëmija të lind para kohe.

Chen dhe kolegët e tij janë të shqetësuar që njerëzit nuk janë të vetëdijshëm se disa pije kanë një sasi të konsiderueshme të kafeinës, dhe mund të përmbajnë pothuajse aq sa një kafe.

Dr. Stephen Chasen është një mjek specialist i mjekësisë së nënës dhe fetusit dhe profesor i Obstetrikës Klinike dhe Gjinekologjisë në Weill Cornell Medicine.