SHTONI PESHË PA E KUPTUAR? Këto janë 10 zakonet e “vogla” që duhet të ndryshoni gjatë jetës së përditshme – AlpeGossip
SHTONI PESHË PA E KUPTUAR? Këto janë 10 zakonet e “vogla” që duhet të ndryshoni gjatë jetës së përditshme

SHTONI PESHË PA E KUPTUAR? Këto janë 10 zakonet e “vogla” që duhet të ndryshoni gjatë jetës së përditshme

Vaktet e shëndetshme dhe aktiviteti fizik janë dy gjërat kryesore që ndikojnë në mirëmbajtjen e trupit dhe metabolizmit tonë, por jo vetmet. Shpesh, gjëra që në përditshmëri s’i vëmë re, na ndalojnë të arrijmë peshën që duam. Janë zakone të vogla, që duhet t’i ndryshoni, por si fillim lexojini.

1. Hani shpejt

Bota sot është shumë e shpejtë dhe njerëzit janë shumicën e kohës të zënë. Duke qenë se koha për çdo gjë është e reduktuar, orari i ushqimit ka tendencën të shkurtohet. Fatkeqësisht, nëse hani shpejt keni më shumë shanse për t’u shëndoshur.

2. S’po pini ujë mjaftueshëm

Kur nuk keni pirë mjaftueshëm ujë, detyrimisht keni etje. Kjo, shpesh ngatërrohet me ndjesinë e urisë duke ju bërë kështu të hani më shumë.

3. Jeni shumë social

Kur je shumë social, ekuilibri punë-jetë bëhet edhe më i vështirë për t’u mbajtur. Mund të gjendesh shpesh në situata që përfshinë alkool, ushqime dhe gjëra që nuk i duhen dietës suaj.

4. Qëndroni ulur për shumë gjatë

Çohu tani!

5. Nuk shlodhesh mjaftueshëm

Të mos rezervosh kohë për veten përkthehet edhe në kile tepër. Studimet kanë treguar se stresi i vazhdueshëm lidhet me peshën, pasi për ta çliruar apo për t’u ndjerë më mirë njerëzit shkojnë drejt ushqimeve të shijshme dhe hera herës të dëmshme.

6. Konsumi i ushqimit në pjata të mëdha

Sasi të vogla, pjata edhe më të vogla!

7. Merrni ashensorin në vend të shkallëve!

Kujtojini vetes që po humbisni një super ushtrim sa herë merrni ashensorin!

8. S’hani mjaftueshëm fruta dhe perime

Po, janë kaq të rëndësishme sa thuhet!

9. Bëni pazar pa patur një listë me gjëra para

Jo vetëm që lista ju kursen para, por do t’ju mbrojë edhe nga blerjet impulsive që shpesh janë të panevojshme dhe jo të shëndetshme.

10. Hani para Tv apo kompjuterit

Të hash gjatë kohës që mendja është e shpërqëndruar diku tjetër, do t’ju bëjë të hani më shumë.

Burimi: Health Line