STUDIMI/ Mjekësia tregon përfundimisht efektet afatgjate që shkakton marihuana në tru – AlpeGossip
STUDIMI/ Mjekësia tregon përfundimisht efektet afatgjate që shkakton marihuana në tru

STUDIMI/ Mjekësia tregon përfundimisht efektet afatgjate që shkakton marihuana në tru

Me një luftë qeveritare kundër marihuanës, çështja se si përdorimi afatgjatë i marihuanës ndikon në trurin e njeriut është një çështje e rëndësishme në legalizimin e saj.
Megjithëse alkooli mbetet legjitim, pavarësisht nga grumbullimi i provave për rreziqet e përdorimit afatgjatë, lufta për të bërë marihuanën të disponueshme si për sa i përket vetive të saj mjekësore, shpesh është mbështetur në pretendimet e ndryshme bërë për efektet e marihuanës tek përdoruesit, transmeton lajmi.net.

Për fat të mirë, debati mund të largohet përfundimisht nga sfera e mendimit në prova shkencore, pasi hulumtuesit nga Universiteti i Teksasit publikuan hulumtimin e tyre mbi efektet afatgjata të përdorimit të marihuanës në tru në PNAS (Procedimet e Akademisë Kombëtare të Shkencave).

Studimi siguron më shumë dëshmi për rolin potencial të marihuanës në luftën kundër Alzheimerit.

Hulumtimi zbuloi se fillimi i hershëm i përdorimit të rregullt të marihuanës çon në lidhjen më të madhe strukturore dhe funksionale në tru.

Megjithatë, duhet kryer më shumë kërkime për të parë nëse këto dallime janë shkaktuar ose thjesht janë të lidhura me përdorimin afatgjatë të marihuanës