Ç’janë këto shenja të çuditshme mbi lëkurë? – AlpeGossip
Ç’janë këto shenja të çuditshme mbi lëkurë?

Ç’janë këto shenja të çuditshme mbi lëkurë?

Melasma është një gjendje ku shfaqen krejt papritur njolla të errëta në lëkurë. Fillimisht e gjitha nis si një irritim i zakonshëm, skuqje e lehtë dhe në dukje, një grumbull puçrash të imëta të bëra bashkë.

 

 

Shkaqet e malasma- s:

Shtatzënia

Kontraceptivët

Ekspozimi ndaj diellit

Qëndrimi për orë të tëra përballë kompjuterit

Zonat tipike ku shfaqen njollat: mbi buzë, në mollëza apo ballë.

A mund të kurohet?

Jo, ende në ditët e sotme nuk ka një kurë specifike për melasma- n. Nëse ky çrregullim pigmenti ndodh përgjatë shtatzënisë, disa muaj pas lindjes situata do të normalizohet natyralisht.

Në të kundërt, nëse malasma vjen si pasojë e shkaqeve të tjera, trajtimi kërkon kohë dhe është shumë më i vështirë. Përpiquni të:

– trajtoni vazhdimisht fytyrën

– përdorni krem dielli me SPF mbi 30

– shtoni aksesorët: syze, kapele, shall