FËRGESË, LULE KUNGULLI/ Çfarë konsumuan të ftuarit në dasmën e Arbanës dhe Eduartit – AlpeGossip
FËRGESË, LULE KUNGULLI/ Çfarë konsumuan të ftuarit në dasmën e Arbanës dhe Eduartit

FËRGESË, LULE KUNGULLI/ Çfarë konsumuan të ftuarit në dasmën e Arbanës dhe Eduartit

Arbana dhe Eduarti kurorëzuan mbrëmë dashurinë e tyre në martesë. Dasma madhështore kishte të ftuar edhe personazhe të njohur të ekranit, por gjithçka u mbajt private. Ndërkohë një detaj i rëndësishëm i çdo dasme është dhe ushqimi.

Fërgesë, lule kungulli, çfarë konsumuan të ftuarit

Në ditën e tyre më speciale, Arbana dhe Eduarti nuk mund të linin pas detajet, ku në sy ranë pikërisht pjatat e porcelanta të Ginori 1735, ku u servir menuja e krijuar nga shefat shqiptarë që shkëlqejnë në Itali, Ardit Curri, Adil Pernezha, Albano Ebeja, Erion Fejzaj dhe Lulëzim Vulashi.

Menuja e dasmës përmbante:

Antipasta
Shparguj me salcë holandeze dhe shkumë patatesh
Fërgesë verore
Tartare bizonti me salcë agrumesh

Pjata e parë
Ravioli të mbushura
Risotto me lulet e kungullit, shafran dhe pançetë krokante

Pjatë e dytë
Bisteca Fiorentina

Torta e dasmës
Biskotë me vanilje bourbon Madagaskar, e lagur me champagne Louise Dehu Rose, ganache, caramel të kripur, tiramisu kremoze me fruta pylli.