GJOBË PËR ATO QË E SFIDOJNË/ Egjipti projektligj për ndalimin e burkës – AlpeGossip
GJOBË PËR ATO QË E SFIDOJNË/ Egjipti projektligj për ndalimin e burkës

GJOBË PËR ATO QË E SFIDOJNË/ Egjipti projektligj për ndalimin e burkës

Egjipti po diskuton një projektligj të ri që do ndalojë gratë të mbajnë burka në hapësirat publike, si pjesë e një fushate qeveritare kundër interpretimeve ekstremiste të Islamit.

Burka, e përdorur kryesisht në kulturat islame, është vela që mbulon tërë fytyrën e një gruaje, përveç syve.

Të shtunën, deputetja Ghada Ajami paraqiti një projektligj në parlamentin egjiptian duke kërkuar një gjobë prej 56 dollarë për gratë që sfidojnë ndalimin e propozuar.

Gjoba do të dyfishohet për shkelëset e përsëritura.

Ajami theksoi në shtyp se qëllimi i projekt-ligjit është “të mbështesë përpjekjet e shtetit në luftën kundër terrorizmit”.

Në projekligj thuhet se burka do të ndalohej në hapësirat publike egjiptiane “në çdo kohë dhe në çdo rrethanë”.

Hapësira publike do të përfshijnë, ndër të tjera, spitale, klinika shëndetësore, shkolla, kinema, teatro, biblioteka publike, muzeume dhe ndërtesa qeveritare.