MOS I HUMBISNI/ Ja 20 mënyra të thjeshta si të kurseni para! – AlpeGossip
MOS I HUMBISNI/ Ja 20 mënyra të thjeshta si të kurseni para!

MOS I HUMBISNI/ Ja 20 mënyra të thjeshta si të kurseni para!

Kursimi i parave është një nga qëllimet që gjithsecili i vendos vetes në fillim të vitit të ri. Por shumë pak i realizojnë qëllimet e kësaj natyre. E dimë se është e vështirë të kursesh para, sepse nuk di nga ku të fillosh.

Ja disa mënyra:

1. Hiq dorë nga ushqimet e Fast-Food-it

2. Lyejini vetë thonjtë.

3. Gatuani darkën vetë, mos merrni ushqim të gatshëm, apo të hani darkë shpesh në restorant.

4. Edhe me drekën, veproni në të njëjtën mënyrë.

5. Ndërprisni parapagesat e kabllor.

6. Hiqni mënjanë çdo ditë nga 100 lekë.

7. Blini një shishe uji që ripërdoret, dhe përdoreni atë.

8. Pini disa gllënjka pije në shtëpi, para se të shkoni në ndonjë bar.

9. Gjithmonë fikini dritat dhe kondicionerin.

10. Shisni gjërat e panevojshme që keni në shtëpi.

11. Kërkoni aty ku ka ulje çmimesh.

12. Bëni një listë çfarë do blini, përpara se të shkoni në dyqan.

13. Meqë po flasim për dyqane, përpiquni të blini prodhime të përgjithshme.

14. Përveshni mëngët dhe përpiquni të krijoni vetë gjëra.

15. Mendoni dy herë me çfarë mjeti transporti do lëvizni.

16. Lëreni duhanin.

17. Blini marka të përgjithshme në dyqane.

18. Bëni inventarin e abonimeve mujore, dhe anuloni atë që nuk keni nevojë.

19. Kushtojini vëmendje aktiviteteve pa pagesë.

20. Merrni para, në dyqan, aq sa kushton nevoja juaj, sepse ndikoheni të blini gjëra të tjera nëse merrni më shumë.