PSE GRATË SHTOJNË PESHË NË ZONËN E BARKUT/ Disa këshilla që duhet të keni parasysh – AlpeGossip
PSE GRATË SHTOJNË PESHË NË ZONËN E BARKUT/ Disa këshilla që duhet të keni parasysh

PSE GRATË SHTOJNË PESHË NË ZONËN E BARKUT/ Disa këshilla që duhet të keni parasysh

Trupi i gruas ka një progres të ekuilibruar të progesteronit dhe estrogjenit gjatë gjithë periudhës së jetës. Dihet tashmë se rritja e estrogjenit ndikon në krijimin e masës së dhjamit.

Mjekët shprehen se te vajzat sasia e të dyja hormoneve është e barabartë. Por, nga mosha 35-vjeçare, niveli i të dyja hormoneve zvogëlohet, gjë që në fund çon drejt menopauzës. Megjithatë, sasia e progesteronit zvogëlohet shpejt, gjë që shkakton formimin e masës së trashë dhjamore rreth stomakut.

Për këtë arsye, gratë duhet të kenë parasysh këto 3 këshilla:

-Darkën duhet ta konsumoni 3 orë para se të flini

-Zëvendësoni bukën e bardhë me të zezë

-Kufizoni ëmbëlsirat dhe pijet e gazuara