Pse vjellim pas një nate të gjatë alkoli? Me siguri nuk ua merr mendja arsyen – AlpeGossip
Pse vjellim pas një nate të gjatë alkoli? Me siguri nuk ua merr mendja arsyen

Pse vjellim pas një nate të gjatë alkoli? Me siguri nuk ua merr mendja arsyen

Të gjithëve u ka ndodhur me siguri që pas një nate të gjatë të cilën e kanë kaluar duke pirë janë gjendur në tualet duke vjellë. Aryset se pse ndodh kjo gjë do ta mësoni tani.
Kini parasysh se nëse e kaloni gjithë natën duke pirë do ta gjeni veten duke nxjerrë gjithçka që keni në stomak, pasi kjo ju jep një dnjesi lirie. Mirëpo pse dnodh kjo gjë? Një studim i fundit i realizuar nga Universitetit i Teksasit në Dallas e shpjegon këtë me faktin se alkoli është irritues i stomakut.

Dhe kjo vjen pasi pijet alkolike kanë në përbërje alkolin etilik i cili është një acarues gastritis.

Arsyeja se pse vjellim është se alkooli pa u vënë re nga ne kalon nga goja në ezofag, në stomak dhe hyn në zorrën e hollë e më pas në rrjedhën e gjakut. Edhe nëse nuk pimë më, nëse keni kaluar limitin e gotave niveli i alkoolit në organizëm rritet.

Limiti është 5 ose më shumë pije gjatë dy orëve për meshkujt dhe 4 për femrat. Alkoli përthiothet shpejt nga trupi por eliminohet ngadalë dhe prandaj vjen e vjella e cila të bën të ndihesh më I liruar.