Varësia nga seksi, cilat janë sjelljet dhe karakteristikat e hiperseksualitetit – AlpeGossip
Varësia nga seksi, cilat janë sjelljet dhe karakteristikat e hiperseksualitetit

Varësia nga seksi, cilat janë sjelljet dhe karakteristikat e hiperseksualitetit

Varësia seksuale është një gjendje në të cilën një person nuk mund të menaxhojë sjelljen e tij seksuale. Mendimet e vazhdueshme seksuale ndikojnë në aftësinë për të punuar, për të mbajtur marrëdhënie dhe për të kryer aktivitete të përditshme. Terma të tjerë për varësinë seksuale janë bulimia seksuale, hiperseksualiteti dhe sjellja seksuale e sëmurë. Gjithashtu njihet si nimfomania për gratë dhe satiria për meshkujt. Varësia e seksit ka disa karakteristika me varësinë e drogës, por ndryshon nga fakti se personi është i varur nga një aktivitet, jo nga një substancë. Një kurs kujdesi mund të ndihmojë absolutisht, por pa asgjë mund të përkeqësohet.

Çfarë është varësia seksuale hiperseksuale? Shoqëria Amerikane Mjekësore e Varësisë përshkruan një person me varësi seksuale si të fiksuar me seks ose si dikush që ka aktivitete intensive seksuale. Mendimet dominohen nga aktiviteti seksual, deri në pikën ku kjo ndikon në aktivitete dhe veprime të tjera. Nëse këto veprime bëhen të pakontrollueshme, personi mund të ketë vështirësi në sferën sociale.

Hiperseksualiteti është një detyrim i vërtetë ndaj seksit, shumë shpesh i parëndësishëm. Ata që vuajnë prej saj jetojnë shumë keq, sepse si çdo lloj varësie ajo gjithashtu përfshin dhimbje të madhe. Nuk mundemi dhe nuk duhet të kemi asnjë gjykim negativ për ata që vuajnë, sepse nuk është zgjedhje, por është një varësi. Si çdo lloj varësie, ajo fsheh një shqetësim të botës së brendshme.

Në disa raste, një person me një jetë të shëndoshë seksuale mund të zhvillojë një mani. Ato mund të stimulohen nga aktet dhe fantazitë që shumica e njerëzve nuk i konsiderojnë të pranueshëm. Varësia seksuale nuk është quajtur plotësisht si gjendje mjekësore, edhe pse mund të ndikojë negativisht në marrëdhëniet me të tjerët. Një vështirësi në identifikimin e varësisë seksuale është se njerëzit kanë nivele të ndryshme të seksit ose epshit. Një person mund ta konsiderojë partnerin e tij si një “punonjës seksi” thjesht sepse i nevojitet më tepër.

Sjellja dhe karakteristikat: Disa përpjekje për të përcaktuar karakteristikat e varësisë seksuale bazohen në literaturën që lidhet me varësinë kimike. Varësia e seksit mund të ndajë qarqet e njëjta në tru, si varësia ndaj substancave. Megjithatë, njerëzit me varësi seksuale mund të varen nga lloje te ndryshme të sjelljes seksuale. Kjo e bën kushtin më të vështirë për t’u dalluar. Ekspertët kanë sugjeruar që çrregullimi nuk rrjedh nga veprime individuale, por nga një fiksim me arritjen e tyre. Aktivitetet që lidhen me varësinë seksuale mund të përfshijnë:

-masturbim i pandjeshëm

-marrëdhënie të shumëfishta

– partnerë seksualë për një natë

-shikimi i vazhdueshëm i pornografisë

-praktikimi i seksit të pasigurt

-praktikim prostitucioni

-mani për t’u dukur