Greta Koçi i surprizon të gjithë për festa/ Këngëtarja sjell në versionin akustik këngët më të bukura shqiptare (VIDEO) – AlpeGossip
Greta Koçi i surprizon të gjithë për festa/ Këngëtarja sjell në versionin akustik këngët më të bukura shqiptare (VIDEO)

Greta Koçi i surprizon të gjithë për festa/ Këngëtarja sjell në versionin akustik këngët më të bukura shqiptare (VIDEO)

Një ditë përpara festave më të rëndësishme të nëntorit, duket sikur të gjithëve më shumë se kurrë na zgjohet ndjenja kombëtare. Është periudha më e bukur për të treguar gjithë krenari origjinën, traditën të trashëguar brez pas brezi, që na kanë formuar ne si komb që nga lashtësia deri në ditët e sotme. Të njëjtën gjë ka zgjedhur të bëjë edhe Greta Koçi me projektin e saj më të fundit, një kolazh me këngët më të bukura shqiptare ndër vite. Këngëtarja duket se ka zgjedhur këngët që shqiptarët nuk i kanë harruar asnjëherë dhe që me aq shumë dashuri i kanë kënduar atdheut. Të gjitha këngët që Greta ka zgjedhur për kolazhin e saj, janë të sjella në një version të ri akustik dhe janë të kompozuara aq bukur sa janë në një harmoni të plotë me njëra-tjetrën. Nuk ka të madh e të vogël që nuk di qoftë edhe një varg nga kënga e Vaçe Zelës ‘Rrjedh në këngë e ligjërime’, nga ‘Baresha’ e Nexhmije Pagarushës apo nga kënga arbëreshe ‘Vajta kalova gjithë Kalabrinë’. Me një ndërthurje kaq origjinale të këtyre këngëve me zërin e Gretës është e sigurt se ky kolazh do t’u mbetet të gjithëve në mendje në këto ditë festash.